Sewa Lampu Phototherapy Kuantan | Perkhidmatan Sewa Mesin Phototherapy Lampu Bayi Kuning Untuk Rawatan Jaundice Bayi Pahang – Sewa Lampu Fototerapi Kuantan, Pekan, Rompin, Muadzam Pahang

Demam kuning pada bayi adalah perkara biasa berlaku di Kuantan dan seluruh Malaysia. Kebanyakan kes jaundice bayi tidak berbahaya dan akan hilang dalam masa 1-2 minggu dengan penyusuan susu ibu yang kerap dan rawatan fototerapi.

Rawatan Jaundice Sewa Mesin Phototherapy

Rawatan fototerapi adalah rawatan jaundice bayi yang paling selamat dan berkesan di mana bayi jaundice yang didedahkan kepada cahaya lampu biru selama 2-3 hari. Paras kuning bayi akan turun ke paras yang selamat jika rawatan fototerapi bayi kuning dilakukan dengan betul mengikut saranan yang diberikan.

Home Phototherapy Services Sdn Bhd juga dikenali sebagai Bluelite ada menyediakan perkhidmatan sewa lampu phototherapy sejak tahun 2001.

Peralatan mesin fototerapi Bluelite adalah rekabentuk anak tempatan yang telah dipatenkan, disahkan selamat oleh SIRIM dan satu-satunya syarikat yang berdaftar dengan Medical Device Authority (MDA) bagi menghasilkan dan memberikan servis sewa lampu phototherapy Kuantan dan seluruh Malaysia.

Bluelite juga telah di Uji Secara Klinikal (Clinically Tested) dan terbukti dapat menghilangkan jaundice pada bayi (Malaysian Medical Journal Vol 59 No 3, August 2004 published by Malaysian Medical Association, MMA).

Sewa Lampu Phototherapy Kuantan Pahang

Anda boleh sewa mesin phototherapy Bluelite Home Phototherapy di Kuantan Pahang dan sekitar 100km dari bandar Kuantan.

Rawatan Jaundice Sewa Mesin Phototherapy

Perkhidmatan sewa lampu phototherapy Kuantan Pahang dikenakan kadar yang berpatutan mengikut pakej. Sila hubungi Bluelite untuk maklumat lanjut.

Harga sewa lampu phototherapy Kuantan termasuk kos penghantaran, pemasangan, penerangan dan pengambilan untuk kawasan lingkungan 30km dari Kuantan. Surcharge akan dikenakan bagi penghantaran ke kawasan melebihi 30km dari Kuantan dan penghantaran di luar waktu pejabat.

Kelebihan Sewa Lampu Phototherapy Kuantan Bluelite

Antara kelebihan sewa lampu phototherapy Kuantan Pahang dari Bluelite Home Phototherapy sebagai rawatan jaundice bayi ialah:

  • Lokasi berpusat di Kuantan Pahang
  • Perkhidmatan penghantaran mesin fototerapi di sekitar Kuantan, Pekan, Rompin dan Muadzam Pahang. Servis sewa lampu fototerapi juga termasuk kawasan Kemaman Terengganu
  • Lampu biru phototherapy Bluelite adalah peralatan keluaran inovatif BUATAN MALAYSIA yang dipatenkan (No Paten: MY118022-A)
  • Lampu phototheraphy Bluelite telah DIUJI SECARA KLINIKAL dan TERBUKTI BERKESAN untuk menurunkan paras kuning bayi jaundice (Malaysian Medical Journal Vol 59 No 3, August 2004 published by Malaysian Medical Association, MMA)
  • Mesin fototerapi Bluelite juga digunakan oleh beberapa pusat perubatan kerana keberkesanannya
  • Teknologi lampu biru 3 PENJURU BERPATEN sejak tahun 2001
  • Satu-satunya syarikat perkhidmatan lampu fototerapi yang BERDAFTAR dengan Medical Device Authority (MDA) Malaysia (No Lesen: 55476157816)
  • Mesin fototerapi Bluelite satu-satunya mesin fototerapi yang diiktiraf dengan ISO13485 (Medical Devices Quality Management System Manufacturer and Rental Services Provider) di negara ini
  • DIJAMIN SELAMAT dan mempunyai sijil keselamatan IEC 60601-01 Product Safety Certification SIRIM
  • Rekabentuk mesin fototerapi kompak dan MUDAH ALIH yang boleh diletakkan di mana-mana sahaja permukaan yang rata